Product DetailCurrent Location :Home > Products > Grow Light
Full Spectrum 380-840nm COB LED Grow Light, 600W, Optional Bean Angle
  • Full Spectrum 380-840nm COB LED Grow Light, 600W, Optional Bean Angle
  • Full Spectrum 380-840nm COB LED Grow Light, 600W, Optional Bean Angle
  • Full Spectrum 380-840nm COB LED Grow Light, 600W, Optional Bean Angle
  • Full Spectrum 380-840nm COB LED Grow Light, 600W, Optional Bean Angle
  • Full Spectrum 380-840nm COB LED Grow Light, 600W, Optional Bean Angle
Full Spectrum 380-840nm COB LED Grow Light, 600W, Optional Bean Angle

Product description:


Features:

1. Full spectrum light LED with wide wavelength 380nm-840nm. According plant absorption difference, we provide vary dies selection;

2. Module design, easy for maintenance;

3. Lateral-intake air cooling system;

4. Bean angle selection 90/120/180 degree;

5. Universal Power supply 85-265V AC, IP67;

6. Overheated protection when over 158 Fahrenheit/70 Celsius degree

7. Suspended or fixed installation available;

8. Full Power working mode (600W) or Half Power working mode by switch;

9. CE, RoHS complied. 

Description


Model:

LT-GL600W

Input voltage

86-265V AC, 50/60Hz

Light Source

COB150W*4

Power

600W

Dimension:

21.65x15.28x7.36 Inches

550x388x187mm

Lamp IP rating:

IP44

Wavelength:

380-840nm

Working temperature:

-4 to 122 Fahrenheit degree

-20 to +50 Celsius degree

Beam angle:

90/120/180 degree

Lifespan:

>25,000Hrs

Advised height:

6.56FT

2m

PPFD:

171Micro-mol/square meter/second

Net Weight:

13.1KG

Application Environment:

Indoor

Warranty:

2 years

 


Product Aging:




Production Line:




Light Intensity & PPFD test data

Bean angle

Height

FT

M

Data Type

The distance from centric unit: Inch/CM

0

0

3.94

10CM

7.87

20CM

11.81

30CM

15.75

40CM

19.69

50CM

23.62

60CM

27.60

70CM

31.50

80CM

35.43

90CM

39.37

100CM

43.31

110CM

47.24

120CM

90

1.64FT

0.5M

PPF

1627

1484

1105

671

350

106

24.5

8

 

 

 

 

 

Lux

30662

28223

21251

12986

6846

2146

559

243

 

 

 

 

 

2FT

0.6M

PPF

1296

1231

1011

612

388

182

21

15

5

 

 

 

 

Lux

25267

24035

19736

12006

7615

3602

1427

307

110

 

 

 

 

3.28FT

1M

PPF

615

603

534

441

348

251

164

93

48

20

10

 

 

Lux

11961

11721

10393

8612

6807

4920

3220

1844

957

401

205

 

 

4FT

1.2M

PPF

443

427

390

347

281

230

168

118

72

45

27

11

 

Lux

8601

8296

7567

6757

5494

4491

3293

2326

1422

891

546

223

 

5FT

1.5M

PPF

300

294

284

257

221

186

154

122

92

65

46

34

20

Lux

5819

5717

5539

5015

4321

3651

3006

2399

1807

1294

908

679

396

6FT

1.8M

PPF

213

208

202

186

168

152

126

113

95

74

56

46

33

Lux

4146

4050

3931

3630

3280

2977

2471

2215

1853

1453

1113

909

660

6.56FT

2.0M

PPF

171

169

166

157

144

131

118

100

87

72

60

48

35

Lux

3317

3283

3252

3047

2815

2556

2316

1963

1705

1410

1188

951

702

8FT

2.4M

PPF

111

111

110

105

100

96

88

79

71

63

49

42

38

Lux

2136

2141

2124

2036

1945

1865

1713

1546

1386

1229

956

825

743



>>>>>>>>>>>>>How good is Liteto in making LED Grow Light???>>>>>>>>>>>>
All the following information is originally from our UK engineer based on real test work, planty of work!!!


Question1
How do we make LED grow light as good as or better than CFL lighting and Metal halide lighting in terms of assisting plant growth? 


Answer1: 
"There is two methodes of approach for this, using single color/wavelenth LEDs in an array to achieve the correct spectral coverage. Or, as Osram and the likes for a "White" LED which produces the correct spectral output. "



Question2: 
what's typical spectrum for Metal Halide?


Answer2: 
The above is a typical spectrum for Metal Halide, which is the current Main stay for growth performance. CFLs for Growth are typically optimised to improve spectrum for growth. 



Question3: 
How do we measure the performance of growth lighting?


Answer3: 
Spectrometer is the best way to verify. If you have a look at the graph, you can see a strong peak in the red and the blue spectrum. 



Question4:
How to make a full spectrum LED grow light? 


Answer4:
RGBW together can be full spectrum. if the white phosphor is good enough and can provide sufficient spectrum. 



Question5:
Can Red/Blue only be full spectrum?


Answer5:
No. typically and LED's spectral width is fairly small. Say 10-30nm. So if a 610nm red, what we expect to  see a peak on a graph between 590-620nm, with  the peak around 610nm. 
Most Red/Blue systems will use two or three different wavelength Red and Blue leds to cover as much as possible of the Red and Blue spectrums, which contributes to plant growth. 



Question6:
Is green LEDs important to LED grow light?


Answer6:
The Green part of the visible spectrum doesn't contribute to plant growth. Hence plants are typically green-to reflect the green light as its useless to them. 



Question7:
In current stage, what needs to improve in LED grow lights out in the market? 


Answer7:
the problem with Red/Blue LEWD grow lights is the coverage of the Red and Blue parts of the Spectrum isn't as good or as intense as the Metal Halide or CFL lights. 



Question8:
The "Full Spectrum" LED grow lighting in the market reall full spectrum?


Answer8:
There has been a great deal of work to engineer White LEDs with  a good phosphor to attempt to cover the Red and Blue visible spectrum as well as possible, and this is why some manufacturers are claiming "Full Spectrum" Led. Specifically because it covers the red and blue parts of the spectrum reasonably well.
The following spectrum is typical White LED (one the left) and on the right is seperate LEDs

Notice the white LED, while its very effective for the Blue part of the spectrum, its pretty poor for the Red end of the spectrum.



Question9:
Why LED grow lighting are seen casting red/blue/red+blue mixed color?


Answer9:
this can be seen with the vast majority of LED grow lights. The Blue end of the spectrum contributes to Leaf growth and main plant growth. The Red part of the spectrum is especially important when the plant comes to flower or produce fruit. In the past Growers typically use Metal halide to grow their plants and switch to High Pressure Sodium(HPS) lighting at the time the plant flowers or fruits. The Sodium light is rich in Red Light. 



Question10:
How to make a true good LED grow light? 


Answer10:
Finding the weakness of LED grow light,  and improve to make it stronger. 
When we've tested LED grow lights, they work wonderfully for growth from Seed. When it comes to flowering, typically they don't perform as well as Sodium lamps, which is why professional growers use LED only for the first part of growth. 
To improve this situation in LED grow light, we use a full spectrum white LED from Osram and the use a spectrometer to measure its spectral outputs, then add more Red or a Selection of Red dies at various wavelengths to improve the output profile of the LED Lamp.
The only true way to design a LED Grwo Light is to design with  spectral output in mind. Design, test for output and spectral output and re-design until you've got a nice coverage of the red&blue ends of the visible spectrum. 



Question11: 
Cooling is still important or no longer that important? 


Answer11:
Cooling si important as well. LEDs spectrum will shift a little depending on temperature and the datasheet wavelength specs are good for 25C.
Typical grwo systems need to  be IP Rated for water, Dust and Humidity. Most grwos are enclosed and are very high humidity. and the cooling must be good and quiet. Typically large scale grows output significant heat.



Question12:
what shapes of led grow light should be? 


Answer12: 
People who buy grow lights are accustomed to buying low bay/high bay lights which are suspended above the crop. LEDs work well in that cinfiguration, but they also work well on the side of the plants. 

"We extensively tested a wide range of multichip led's. 
the 6+ wavelengths, we found the best performance to be leds which included multiple blue wavelength dies and multiple red wavelength dies, these significant importance in covering the red and blue spectrums with little or no gaps. 
needless to say this is quite hard with LEDs-fluorescent(CFL) systems and metal halide systems still out perform LEDs in terms of growth. LEDs ONLY seem to offer significant advantages if die selection is GOOD!
Quoted dies we have been typically epileds and bridgelux. 
We have a spectrometer to hand and we tested our leds with it and found significant gaps in the spectrum.
some companies offer 700nm or other near IR dies to be included. There's papers online that suggest it contribute to plant growth, but only to a minor degree. UV dies have also been offered to us (380nm), but we also feel they contribute negatively to plant growth. 
one fo the leds we have even includes a green die. 
on the other hand Aquarium, particularly Marine aquarium systems work well with LEDs instead of conventional lighting. "
Liteto Die Selection is GOOD! that's all i want to say. and that's all matters to the plants. everything comes into matters range only when the led grow light with the Right Die Selection. oterhwise, it is just lighting in red and blue. 
Should you have any questions, please feel free to contact us. 

Pre:Full Spectrum LED Grow Light, 150W,
Next:LED High Bay Linear 100W / LED High Bay Linear Lighting 100W
ABOUT US
Company Profile
Company Culture
Why Liteto?
Certificates
Factory Tour
Application
Technology
PRODUCTS
Tube Light
Panel Light
Projecting Light
Light Source Plate
High Bay Tube-Beam Directional
High Bay Tube-HighLux
High Bay Light-UFO
High Bay Light-Flood
Grow Light
Studio Light
Linear Light
NEWS
Company News
Industry News
CONTACT US
Shenzhen Liteto Electronics Co., Ltd.
Tel:+86-15-999-6-777-51
E-mail:info@liteto.com
Address:Unit D, 3rd Floor, Building B, Chengtiantai Industry Park, No, 9 Huaxing Road, Dalang, Longhua Dist, Shenzhen, Guangdong, China